Renaturalització i resiliència de ciutats espanyoles

Sant Boi de Llobregat rep 3.743.010,99 euros per al foment d'actuacions adreçades a la renaturalització i resiliència de la ciutat

Sant Boi Respira + Verd compte amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea - Next GenerationEU.

El projecte es desenvolupa en agrupació amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El projecte  té com a objectiu establir una infraestructura verda i blava:


Aquest projecte actua, tant en la perifèria com en espais urbans, sobre 26.180m2 de nous espais i 39.900 m2 de millora d'espais existents.

A més, contempla accions transversals que busquen la implicació de la ciutadania en el seu conjunt, així com entitats ambientals i socials del municipi.

Sant Boi respira + verde contempla diverses actuacions que tenen com a objectiu principal el de reconnectar la ciutat amb la Natura, les principals són les següents:

El termini previst d'aquestes actuacions és el desembre de 2025.