Mobilitat Sostenible

El MITMA ha atorgat a Sant Boi un ajut de  2,4 milions euros per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha atorgat a Sant Boi 2,4 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per fomentar la mobilitat sostenible. Aquests recursos ajudaran la ciutat a reduir la contaminació, pacificar el trànsit, construir aparcaments dissuasoris (per fomentar l'ús del transport públic i la bicicleta a l'interior de la ciutat), millorar la salut de les persones i establir sistemes digitals per a una mobilitat intel·ligent.

Entre altres actuacions, està prevista la construcció d'una àmplia zona d' aparcament dissuasori a l'inici de la ronda de Sant Ramon, que          permetrà estacionar més vehicles i facilitar així la mobilitat a peu o amb bicicleta a la zona urbana. També s'apostarà per noves tecnologies per    pacificar el trànsit i facilitar la convivència entre cotxes, bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) i vianants.

El Mitma ha concedit provisionalment fons europeus de recuperació per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana a 170 municipis i dos ens supramunicipals, finançant un total de 659 actuacions. Els projectes hauran d'estar finalitzats el 31 de desembre de 2024. .

En l'acte de presentació de la resolució dels ajuts, la ministra Raquel Sánchez va afirmar: "descarbonitzar la mobilitat és una exigència de salut pública i una necessitat inajornable per mitigar el canvi climàtic [...] hem de deixar de construir ciutats per als cotxes i fer-ho per a les persones,  recuperar protagonisme per a un espai públic on es construeixen les relacions que creen convivència".

L'objectiu dels fons atorgats és contribuir a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats i la descarbonització de la mobilitat, articulant un sistema de transport públic urbà fiable, assequible, atractiu i de nul·les emissions i promovent la mobilitat activa (amb bicicleta o a peu).

 

Sant Boi rep 1.859.504,13 euros per millorar l'accessibilitat en un tram del carrer Mossen Jacint Verdaguer

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va publicar el 24 de juliol de 2023 la resolució definitiva d'ajuts a municipis per la implantació de zones de baixes emissions i transformació sostenible i digital del transport urbà (convocatoria 2022). 

Sant Boi ha resultat beneficiari d'1.859.504,13 euros dels fons europeus Next Generation per adequar espais urbans per a la implementació de zones i itineraris per a vianants i millora de l'accessibilitat.  Concretament, els treballs s'ubiquen al tram del carrer de Mossen Jacint Verdaguer entre Lluís Pascual Roca i Carrer Bonavista i també en els espais interblocs que hi ha entre aquest carrer i la superior anomenada Joan Miró.

I consisteixen en:

La millora de l'accessibilitat en aquest tram incrementará la demanda del transport públic, té un impacte positiu en l'arquitectura i qualitat de vida urbana, com una actuació de transformació de la mobilitat de les ciutats, espais que promouen la mobilitat compartida.