Renaturalització i Resiliència

Foment d'actuacions adreçades a la renaturalització i resiliència de ciutats espanyoles corresponents a l'any 2022

Sant Boi, en agrupació amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Parc Sanitari Sant Joan de Dèu i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat atorgada amb una subvenció de la Fundació Biodiversitat FSP, per al foment d'actuacions adreçades a la renaturalització i resiliència de ciutats espanyoles corresponents a l'any 2022 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançada per la Unió Europea - NextGenerationEU.

El projecte finançat amb 3.743.010,99 euros, Sant Boi Respira + verde, té l'objectiu principal d'establir una xarxa d'infraestructura verda i blava urbana connectada entre si i amb l'entorn, que augmenti la biodiversitat. Aquesta inafrestrutura contribuirà a la mitigació del canvi climàtic i a l'adaptació als seus efectes.

A més, Sant Boi respira + verde millorarà la qualitat ambiental i l'habilitat de l'espai públic fent-lo més accessible a tota la ciutadania per igual i reduint la inequitat en la distribució del verd urbà.

S'actuarà tant a la perifèria com en espais urbans, sobre 26.180 m2 de nous espais i 39.900 m2 de millora d'espais existents, a més, contempla accions transversals que busquen la implicació de la ciutadania en el seu conjunt, així com entitats ambientalistes i socials del municipi.